Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi635g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g63g39kcal8.3g0.7g0.3g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen51g145kcal15.2g1g8.6g15.5g
Forest honey (Marlene), annos 5g25g72kcal0.1g17.8g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g25g136kcal4.3g9.4g9.4g7.1g
Rypsiöljy rainbow63g571kcal0g0g63.4g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g533g1759kcal64g351.8g12.8g43.7g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g63g165kcal19g1.3g9.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2944g5772kcal221.8g764g208g132.6g
Valittu annoskoko1472g2886kcal110.9g382g104g66.3g
Annoskoko puolitettuna736g1443kcal55.5g191g52g33.2g
Arvot/100g100g196kcal7.5g26g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421