Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo1813g12872kcal5.4g3.6g1450.3g0g
Sokeri 1233g5004kcal0g1231.5g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g3626g11059kcal351.7g2222.6g72.5g525.7g
Leivinjauhe 36g64kcal1.9g13.7g0g0.2g
Mustikka metsä- 2611g1149kcal13.1g167.1g15.7g86.1g
Sokeri609g2473kcal0g608.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 73g243kcal0g59.2g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g65726kcal744.2g8612.4g3077g1226g
Valittu annoskoko10000g32863kcal372.1g4306.2g1538.5g613g
Annoskoko puolitettuna5000g16432kcal186.1g2153.1g769.3g306.5g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906