Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 362g1942kcal3.3g2.5g217g0g
Sokeri 1538g6242kcal0g1536.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2351g8066kcal239.5g1645.5g28.2g82.3g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)1808g579kcal54.2g85g0g0g
Rypsiöljy 326g2878kcal0g0g325.5g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 3616g1287kcal5.8g257.1g3.3g72.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g41986kcal605.6g7052.4g1148g309.2g
Valittu annoskoko10000g20993kcal302.8g3526.2g574g154.6g
Annoskoko puolitettuna5000g10497kcal151.4g1763.1g287g77.3g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247