Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g576g1866kcal91g388.8g16.8g57.6g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g288g1037kcal41.5g169.6g20.2g27.1g
Ohrasuurimo 288g928kcal23.8g181.9g5.8g21.9g
Oivariini, 60 (100g)36g198kcal0.4g0.4g21.6g0g
Tattarisuurimo / -jauho 288g929kcal34.2g174.1g5.8g16.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2952g9917kcal381.8g1829.6g140.4g246.6g
Valittu annoskoko1476g4959kcal190.9g914.8g70.2g123.3g
Annoskoko puolitettuna738g2479kcal95.5g457.4g35.1g61.7g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.8g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810