Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)269g148kcal14.5g7.3g6.7g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g448g1246kcal4.5g114.3g43g0.9g
Tomusokeri 1dl=60g27g108kcal0g26.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g57kcal0g14.2g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml90g19kcal7.3g0g0.3g0.1g
Kauradigestive (Semper), annos 8g359g1686kcal14.3g243.9g71.7g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 90g476kcal0.3g0.4g53.8g0g
Vadelma 179g74kcal1.8g7.4g1.4g6.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2952g7627kcal85.4g828.8g353.8g15.2g
Valittu annoskoko1476g3814kcal42.7g414.4g176.9g7.6g
Annoskoko puolitettuna738g1907kcal21.4g207.2g88.5g3.8g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104