Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4198g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g92g333kcal41.6g36.9g5.5g0g
Neljänviljanhiutale 252g831kcal25.4g146.2g8.8g29g
Vehnäjauho puolikarkea 4912g16854kcal500.5g3438.3g58.9g171.9g
Suola, annos 3g84g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 462g1404kcal40.4g255.8g8.8g64.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g38841kcal1215.8g7754.4g164g530.2g
Valittu annoskoko10000g19421kcal607.9g3877.2g82g265.1g
Annoskoko puolitettuna5000g9710kcal304g1938.6g41g132.6g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144256