Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g15g108kcal0g0g12g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 12g14kcal1.3g0g1g0g
Sokeri 8.5g35kcal0g8.5g0g0g
Ruislese (10g)4g8.2kcal0.6g1g0.2g1.6g
Vehnäjauho, sunnuntai26g91kcal3.1g18.5g0.5g0.8g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Puolukka 30g12kcal0.1g2g0.1g0.8g
Maitorahka, Valio, 0,325g16kcal2.7g1g0.1g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)20g13kcal0.6g1g0.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 6g7.5kcal0.7g0g0.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana296g620kcal18.4g66.8g30.2g6.4g
Valittu annoskoko148g310kcal9.2g33.4g15.1g3.2g
Annoskoko puolitettuna74g155kcal4.6g16.7g7.6g1.6g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557