Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g0.9g0.3kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, annos 100g38g12kcal0.5g2.7g0.1g1.2g
Purjosipuli 19g4.3kcal0.3g0.5g0g0.4g
Tilli mauste4.7g0.8kcal0.1g0g0g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)6.1g7.6kcal0.6g0.2g0.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g19g32kcal0.4g0.3g3.2g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton1.4g0.3kcal0g0g0g0g
Kirjolohifilee 59g97kcal9.8g0g6.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana296g333kcal23.4g7.6g23.2g3.4g
Valittu annoskoko148g166kcal11.7g3.8g11.6g1.7g
Annoskoko puolitettuna74g83kcal5.9g1.9g5.8g0.9g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307