Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g19g0.2kcal0.1g0g0g0g
Suklaa tumma 38g195kcal1.5g20.1g11.7g2g
Keltuainen, 20g, annos 20g7.5g4.8kcal0.3g0g1.9g0g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Kuohukerma (Ingman)75g256kcal1.7g2.3g26.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana297g985kcal7.2g62.8g80g4g
Valittu annoskoko148g493kcal3.6g31.4g40g2g
Annoskoko puolitettuna74g246kcal1.8g15.7g20g1g
Arvot/100g100g332kcal2.4g21.2g27g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916