Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 26g89kcal2.6g18.2g0.3g0.9g
Sokeri 30g121kcal0g29.7g0g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Ruokasooda 0.5g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g13g91kcal0.1g0.1g10g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g10g3.1kcal0.3g0.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g25g18kcal3g1g0.1g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g31g14kcal0.1g3.1g0.2g0.5g
Sitruunamehu, laimentamaton1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana297g711kcal15g107g23.4g2.8g
Valittu annoskoko148g356kcal7.5g53.5g11.7g1.4g
Annoskoko puolitettuna74g178kcal3.8g26.8g5.9g0.7g
Arvot/100g100g240kcal5.1g36.1g7.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615