Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali84g18kcal1g2.8g0.2g1.8g
Viinietikka 3.5g0.7kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1g8.6kcal0g0g1g0g
Sokeri4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g21g4.6kcal0.2g0.9g0g0.4g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 35g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana298g99kcal2.4g16.2g2.4g4.6g
Valittu annoskoko149g50kcal1.2g8.1g1.2g2.3g
Annoskoko puolitettuna74g25kcal0.6g4.1g0.6g1.2g
Arvot/100g100g33kcal0.8g5.4g0.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649