Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.8g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.7g6.6kcal0g0g0.7g0g
Sokeri 0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.7kcal0.1g1g0g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g1.5g3.2kcal0.2g0.3g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana297g57kcal2g7.6g1.8g1.6g
Valittu annoskoko149g29kcal1g3.8g0.9g0.8g
Annoskoko puolitettuna74g14kcal0.5g1.9g0.5g0.4g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330