Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 10g30kcal1.8g4.8g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g4.7g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g31g19kcal0.5g4.1g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g20g29kcal0.2g1.2g2.5g0.1g
Oliiviöljy 7.8g69kcal0g0g7.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.2g8g0.1g0.4g
Ohrajauho 8.6g28kcal0.7g5.5g0.2g0.7g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 4.7g13kcal0.4g2.2g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana298g459kcal9.8g52.6g21.8g6g
Valittu annoskoko149g230kcal4.9g26.3g10.9g3g
Annoskoko puolitettuna74g115kcal2.5g13.2g5.5g1.5g
Arvot/100g100g154kcal3.3g17.7g7.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694