Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 647g2220kcal65.9g453g7.8g22.6g
Sokeri 282g1145kcal0g281.8g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 166g1161kcal1.1g0g130.7g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g25g77kcal2.7g14.9g1.7g7g
Sokeri 20g81kcal0g19.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8.3g26kcal0.9g5g0.6g2.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen332g110kcal11g16.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2960g9639kcal163.2g1581.8g281.6g63.8g
Valittu annoskoko1480g4819kcal81.6g790.9g140.8g31.9g
Annoskoko puolitettuna740g2410kcal40.8g395.5g70.4g16g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780