Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen26g187kcal0.3g0.3g20.8g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 301g69kcal5.5g7.2g0.6g6.3g
Lehtikaali 95g38kcal3.3g3.8g0.6g1.9g
Kesäkurpitsa zucchini 388g70kcal2.2g9.7g1.6g2.7g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Vesi533g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g133g80kcal1.2g6.9g5.3g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2960g896kcal25.6g57.2g57.8g22.8g
Valittu annoskoko1480g448kcal12.8g28.6g28.9g11.4g
Annoskoko puolitettuna740g224kcal6.4g14.3g14.5g5.7g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612