Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g53g210kcal0g52.5g0g0g
Liivatelehti, gelatiini2.6g9kcal2.2g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g175g44kcal2.5g8.1g0.5g6.5g
Vaahtoutuva vaniljakastike219g350kcal10.5g35g19.7g0.4g
Vispikerma, Pirkka 2 dl219g744kcal4.4g5.9g78.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu238g300kcal26.2g0.7g21.4g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta71g256kcal9.3g49.8g1.5g2.5g
Fariinisokeri175g711kcal0g174.9g0g0g
Voi 109g794kcal1.3g0.4g89g0g
Suklaa tumma 219g1130kcal8.5g116.6g67.8g11.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2961g9097kcal129.8g887.8g557.4g42g
Valittu annoskoko1480g4548kcal64.9g443.9g278.7g21g
Annoskoko puolitettuna740g2274kcal32.5g222g139.4g10.5g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100551