Kasvissosekeitto

Lisää kattilaan ensin kiehumaan pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio, mauste- ja mustapippuria rouhittuna makusi mukaan.

Kiehauta muutama minuutti, jotta mausteet tarttuvat liemeen.

Lisää pakastettu keittojuurespussi, kiehauta jälleen muutaman minuutin ajan.

Kuori ja paloittele sipuli, porkkanat ja peruna.

Lisää porkkanat, kiehauta noin 5 minuuttia, lisää perunat ja sipulit ja keitä kypsäksi (noin puolisen tuntia).

Poista laakerinlehdet keiton joukosta ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Halutessasi pehmentää keiton makua (ja jos kaloreita vielä riittää) lisää joukkoon kasvirasvaseosta esim. 7 tai 15 %.
Nauti keiton kera raejuustoa, fetajuustoa tai vähärasvaista tuorejuustoa sekä halutessasi paahdettua leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 463 grammaa

Aurinkokatja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1081g303kcal6.5g64.3g2.2g27g
Peruna, keskikokoinen 60g432g260kcal6.5g56.2g0.4g3.9g
Pakastekasvissekoitus, keittojuures, porkkana, lanttu, juuriselleri, purjo 1351g460kcal14.9g73g2.7g39.2g
Vesi6487g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)649g175kcal8.4g31.1g1.3g11g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g2394kcal72.6g449.2g13.2g162.2g
Valittu annoskoko10000g1197kcal36.3g224.6g6.6g81.1g
Annoskoko puolitettuna5000g598kcal18.2g112.3g3.3g40.6g
Arvot/100g100g12kcal0.4g2.2g0.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57064