Hyydytetty suklaa-rahkakakku

POHJA

2 munaa

3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

VÄLIIN

2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)

TÄYTE

4 liivatelehteä

200-250 g suklaavanukasta

250 g rahkaa

½ dl sokeria tai makeutusainetta

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PINNALLE

suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.

Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.

Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).

Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 204g291kcal25.5g0.6g20.9g0g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g44g139kcal8.4g5.7g9.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai51g179kcal6.1g36.2g1.1g1.5g
Perunajauho 1dl=70g60g200kcal0.1g49g0g0g
Vaahtoutuva vaniljakastike462g740kcal22.2g74g41.6g0.9g
Sokeri 120g485kcal0g119.4g0g0g
Leivinjauhe 3.5g6.2kcal0.2g1.3g0g0g
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss)42g194kcal5.1g21.1g10.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g440g286kcal48.4g18.5g1.3g0g
Liivatelehti, gelatiini19g68kcal16.6g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 8.8g0kcal0g0g0g0g
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g30g156kcal1.9g12.2g11.6g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2968g5488kcal269g676g191.6g6.4g
Valittu annoskoko1484g2744kcal134.5g338g95.8g3.2g
Annoskoko puolitettuna742g1372kcal67.3g169g47.9g1.6g
Arvot/100g100g185kcal9.1g22.8g6.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106205