Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 140g1014kcal1.7g0.6g113.6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai291g1017kcal34.9g206.4g6.1g8.7g
Sokeri 143g579kcal0g142.4g0g0g
Leivinjauhe 5.6g10kcal0.3g2.1g0g0g
Ruokasooda 5.6g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.6g22kcal0g5.5g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 112g34kcal3.2g4g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.8g0.1g3.2g0g
Raparperi 335g113kcal2.3g18.4g0.3g4.7g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 112g148kcal2.9g3.6g13.4g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g140g84kcal14g6g0.4g0g
Sokeri 95g386kcal0g94.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8.4g34kcal0g8.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2968g7141kcal141.6g985g286.8g26.8g
Valittu annoskoko1484g3571kcal70.8g492.5g143.4g13.4g
Annoskoko puolitettuna742g1785kcal35.4g246.3g71.7g6.7g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574