Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 260g892kcal26.5g182g3.1g9.1g
Sokeri 298g1208kcal0g297.2g0g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Ruokasooda 5g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka8g32kcal0g7.9g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g125g913kcal1.3g1.3g100g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g100g31kcal3.4g4.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.7g0.3g11.3g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g250g175kcal30g10g1.2g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g313g138kcal0.9g31.3g1.6g5g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.6kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2971g7112kcal152.2g1073g234.4g28.2g
Valittu annoskoko1486g3556kcal76.1g536.5g117.2g14.1g
Annoskoko puolitettuna743g1778kcal38.1g268.3g58.6g7.1g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615