Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton

2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.

1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa

1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.

Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.

Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.

8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi799g0kcal0g0g0g0g
Valkokaali keräkaali 400g111kcal4.8g16.2g0.8g8.4g
Porkkana 80g26kcal0.5g4.4g0.2g2g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Valkosipuli, tuore, silputtu8g8.3kcal0.6g1.3g0g0.2g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g18g162kcal0g0g18g0g
Naudan paistijauheliha 7%120g167kcal22.8g0g8.4g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.4g5.7kcal0g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2976g989kcal58.8g52g55g23.2g
Valittu annoskoko1488g495kcal29.4g26g27.5g11.6g
Annoskoko puolitettuna744g247kcal14.7g13g13.8g5.8g
Arvot/100g100g33kcal2g1.7g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310806