Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g639g2427kcal34.5g204.3g159.6g10.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 479g1090kcal91g0g81.4g0g
Peruna, vanha, kuorittu 96g73kcal1.8g14.8g0.2g1g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g13kcal1g2.1g0.1g0.3g
Maustepippuri, annos 1g0.8g0kcal0g0g0g0g
Persilja 40g11kcal0.6g0.4g0.1g3.2g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)160g263kcal4.8g6.4g23.9g0g
Kananmuna 50g(kpl)48g60kcal5.3g0.1g4.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2976g7904kcal278.4g457.4g541.8g31.2g
Valittu annoskoko1488g3952kcal139.2g228.7g270.9g15.6g
Annoskoko puolitettuna744g1976kcal69.6g114.4g135.5g7.8g
Arvot/100g100g266kcal9.4g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176