Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen602g199kcal19.9g29.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Sokeri 301g1222kcal0g300.7g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g20g62kcal2.2g12g1.4g5.6g
Hiiva 50g37kcal6.6g0.6g0.2g3.5g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 201g1425kcal1.5g0.8g160.5g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g201g355kcal0.4g19.7g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2976g6917kcal88.8g727.2g347.6g18.2g
Valittu annoskoko1488g3459kcal44.4g363.6g173.8g9.1g
Annoskoko puolitettuna744g1729kcal22.2g181.8g86.9g4.6g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854