Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen191g63kcal6.3g9.4g0g0g
Hiiva 16g12kcal2.1g0.2g0.1g1.1g
Sokeri 135g550kcal0g135.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.2g10kcal0.4g1.9g0.2g0.9g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 105g150kcal13.1g0.3g10.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 331g1137kcal33.8g232g4g11.6g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g48g344kcal0.5g0.5g38.2g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)191g363kcal0.8g87.9g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki319g178kcal27.1g15.9g0.6g0g
Flora ruoka kevyt & paksu128g77kcal1.3g5.7g5.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton19g4kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2976g5776kcal171g978.8g118g27.2g
Valittu annoskoko1488g2888kcal85.5g489.4g59g13.6g
Annoskoko puolitettuna744g1444kcal42.8g244.7g29.5g6.8g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817