Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 58g14kcal1.1g1.3g0.2g1.3g
Purjosipuli 12g2.7kcal0.2g0.3g0g0.2g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Flora kevyt margariini 40 400g2.2g8.1kcal0g0.1g0.9g0g
Kasvisliemi laimennettu 58g5.4kcal0.2g0.2g0.4g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g15g35kcal2.2g0.5g2.9g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana298g169kcal7.6g5.2g12.8g3g
Valittu annoskoko149g84kcal3.8g2.6g6.4g1.5g
Annoskoko puolitettuna75g42kcal1.9g1.3g3.2g0.8g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518