Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 14g32kcal0.7g2.5g2g0.8g
Persilja 2.8g0.8kcal0g0g0g0.2g
Oliiviöljy 7.1g62kcal0g0g7.1g0g
Tomaatti 28g6.4kcal0.2g1g0.1g0.4g
Kurkku 25g2.8kcal0.1g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)8.5g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 57g104kcal2.6g17.9g2.2g0.9g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore7.1g1.8kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana299g426kcal7.4g45.6g22.8g5.2g
Valittu annoskoko150g213kcal3.7g22.8g11.4g2.6g
Annoskoko puolitettuna75g107kcal1.9g11.4g5.7g1.3g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500