Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g839g260kcal10.4g61.1g1.7g26g
Sipuli (kuorittu)182g49kcal2.4g8.7g0.4g3.1g
Peruna, keskikokoinen 60g210g126kcal3.1g27.3g0.2g1.9g
Oliiviöljy 38g334kcal0g0g37.7g0g
Ruokakerma 5%, Valio210g136kcal3.1g8.8g10.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.4g8.7kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Valkopippuri 0.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2982g1832kcal39.6g215.4g101.2g62.8g
Valittu annoskoko1491g916kcal19.8g107.7g50.6g31.4g
Annoskoko puolitettuna746g458kcal9.9g53.9g25.3g15.7g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297