Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g4291g16307kcal231.7g1373.2g1072.8g73g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.6g77kcal0g0g8.6g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 3219g7323kcal611.5g0g547.2g0g
Peruna, vanha, kuorittu 644g490kcal12.1g99.8g1.3g6.4g
Sipuli (kuorittu)84g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g86g89kcal6.8g14g0.5g1.7g
Maustepippuri, annos 1g5.4g0.2kcal0g0g0.1g0g
Persilja 268g73kcal3.7g3g0.5g21.5g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)1073g1770kcal32.2g42.9g160.9g0g
Kananmuna 50g(kpl)322g406kcal35.4g1g29g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g53118kcal1869g3075.8g3642.2g208g
Valittu annoskoko10000g26559kcal934.5g1537.9g1821.1g104g
Annoskoko puolitettuna5000g13279kcal467.3g769g910.6g52g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176