Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)223g60kcal2.9g10.7g0.4g3.8g
Valkosipuli 5.6g6.1kcal0.4g0.9g0g0.1g
Linssi, punainen, Go Green253g822kcal60.7g123.9g2.5g30.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka27g3kcal0.3g0.3g0.1g0.3g
Vesi843g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 70g621kcal0g0g70.2g0g
Viinietikka balsami17g5.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2988g3067kcal129.2g278.6g146.6g71.8g
Valittu annoskoko1494g1534kcal64.6g139.3g73.3g35.9g
Annoskoko puolitettuna747g767kcal32.3g69.7g36.7g18g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212