Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g247g353kcal30.9g0.7g25.4g0g
Sokeri144g583kcal0g143.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 110g377kcal11.2g77g1.3g3.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 39g132kcal0g32.1g0g0.6g
Leivinjauhe 5.6g10kcal0.3g2.1g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g393g589kcal2g141.4g1.2g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g196g314kcal14.1g31.4g13.8g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 225g576kcal2.9g6.7g60.6g0g
Kiivi kuorittu 62g29kcal0g4.4g0.4g1.7g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 67g50kcal0.5g10.4g0.3g0.7g
Tomusokeri 1dl=60g5.6g22kcal0g5.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2988g6072kcal123.8g910.6g206g13.8g
Valittu annoskoko1494g3036kcal61.9g455.3g103g6.9g
Annoskoko puolitettuna747g1518kcal31g227.7g51.5g3.5g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759