Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 785g2693kcal80g549.3g9.4g27.5g
Vesi604g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g7.5g27kcal3.4g3g0.5g0g
Kauralese 91g326kcal16.3g41.3g7g15.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2988g6091kcal199.4g1187.2g33.8g86.6g
Valittu annoskoko1494g3046kcal99.7g593.6g16.9g43.3g
Annoskoko puolitettuna747g1523kcal49.9g296.8g8.5g21.7g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248