Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala150g481kcal22.6g88.7g3.9g15g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton20g64kcal4.6g2.1g4.2g0g
Voi vähäsuolainen 100g727kcal1.2g0.4g81.5g0g
Sokeri 16g65kcal0g16g0g0g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 117g848kcal1.4g0.5g95.1g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g234g819kcal4g208.1g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 147g204kcal18.4g0.4g14.4g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton40g128kcal9.3g4.2g8.3g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark100g531kcal7.9g32.1g42.1g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g200g241kcal5.6g9g20g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl284g966kcal5.7g8.5g99.4g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark27g142kcal2.1g8.6g11.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2992g10430kcal165.6g757.2g760.2g30.4g
Valittu annoskoko1496g5215kcal82.8g378.6g380.1g15.2g
Annoskoko puolitettuna748g2608kcal41.4g189.3g190.1g7.6g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045