Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 210g264kcal23.1g0.5g18.9g0g
Sokeri 298g1208kcal0g297.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 205g703kcal20.9g143.3g2.5g7.2g
Voi 70g508kcal0.8g0.3g56.9g0g
Maito,kevyt (valio) 100g105g48kcal3.4g5g1.6g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 140g185kcal3.7g4.5g16.8g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g140g81kcal12.6g7g0.3g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 315g112kcal0.5g22.4g0.3g6.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g7g26kcal0.2g5.6g0.2g0g
Leivinjauhe 8.7g15kcal0.5g3.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2996g6298kcal131.4g978.2g195g27g
Valittu annoskoko1498g3149kcal65.7g489.1g97.5g13.5g
Annoskoko puolitettuna749g1575kcal32.9g244.6g48.8g6.8g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748