Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Valkosipuli 113g122kcal8.9g18.4g0.7g2.4g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g30g269kcal0g0g30.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g155kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g113g316kcal21.4g0g24.8g0g
Timjami 3.4g10kcal0.3g0.9g0.3g1.3g
Persilja 68g19kcal0.9g0.7g0.1g5.4g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g901g1082kcal22.5g54.1g81.1g13.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2997g4063kcal123g232.8g276.8g56g
Valittu annoskoko1499g2032kcal61.5g116.4g138.4g28g
Annoskoko puolitettuna749g1016kcal30.8g58.2g69.2g14g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122