Pellavapyörykät

1 sipuli
1 rkl voita
1 dl pellavansiemmenrouhetta
2 dl lihalientä
400 naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
suolaa ja pippuria

Kuori ja silppua sipuli, kypsennä se voissa pehmeäksi.

Turvota pellavansiemmenrouhetta lihaliemessä.

Yhdistä jauhelihaan muut aineet, mausta suolalla ja pippurilla.

Vaivaa taikina hyvin.

Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista pannulla tai uunissa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Lizzu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen1g2.8kcal0.3g0g0.2g0.3g
Sipuli 1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Voi 0.3g2kcal0g0g0.2g0g
Lihaliemi laimennettu 3.9g0.7kcal0g0.1g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha7.8g13kcal1.5g0g0.8g0g
Kananmuna kuoreton 1.1g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g41kcal3.8g0.4g2.6g0.6g
Valittu annoskoko15g20kcal1.9g0.2g1.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna8g10kcal1g0.1g0.7g0.2g
Arvot/100g100g134kcal12.5g1.3g8.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146784