Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka7.8g13kcal1.6g0g0.8g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%2g2.3kcal0.1g0.1g0.2g0g
Korppujauho (Pirkka)1g3.5kcal0.1g0.7g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.9g0.8kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.3g2.4kcal0g0g0.3g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl1.2g1.5kcal0.2g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g47kcal4g1.8g2.8g0g
Valittu annoskoko15g24kcal2g0.9g1.4g0g
Annoskoko puolitettuna8g12kcal1g0.5g0.7g0g
Arvot/100g100g156kcal13.2g5.9g9.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370949