Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 1.3g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.4g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl1.9g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Neljänviljanhiutale 0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Fariinisokeri0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.2kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.7g5.8kcal0g0g0.7g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Raparperi 7.2g2.4kcal0g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g55kcal0.8g8g1.6g0.6g
Valittu annoskoko15g28kcal0.4g4g0.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna8g14kcal0.2g2g0.4g0.2g
Arvot/100g100g182kcal2.6g26.5g5.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733