Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g2.3g11kcal0.2g1.6g0.4g0.1g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)1.2g4.5kcal0g0.1g0.5g0g
Taloussuklaa, Fazer2.3g12kcal0.1g1.3g0.7g0.1g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 2.7g4.7kcal0.2g0.1g0.4g0g
Sokeri 1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2.1g2.7kcal0.2g0g0.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.1g11kcal0.1g0.1g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g101kcal1.6g9g6.6g0.4g
Valittu annoskoko15g51kcal0.8g4.5g3.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna8g25kcal0.4g2.3g1.7g0.1g
Arvot/100g100g337kcal5.3g30g22g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119917