Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g3.5g8.7kcal0.6g0g0.7g0g
Lanttu 4.7g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana 1.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vesi3.5g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g0.3g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana31g24kcal1.2g1g1.4g0.2g
Valittu annoskoko15g12kcal0.6g0.5g0.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna8g6kcal0.3g0.3g0.4g0.1g
Arvot/100g100g79kcal3.9g3.2g4.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059