Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 10g7.9kcal0.2g1.6g0g0.1g
Sipuli 1.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Janssonfileet (rainbow)1.7g2.5kcal0.2g0.2g0.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl1.4g4.7kcal0g0g0.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.2g1.3kcal0g0g0.1g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0g0.1kcal0g0g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana31g34kcal0.8g3.8g1.4g0.2g
Valittu annoskoko16g17kcal0.4g1.9g0.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna8g9kcal0.2g1g0.4g0.1g
Arvot/100g100g110kcal2.6g12.2g4.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101083