Tomaatti-fetapiiras

Tomaatti-fetapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (200g) Feta kuutioita
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa silppuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria
50-100g juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot kulhossa.

Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi.

Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.

Voit käyttää halutessasi myös valmista piiraspohjaa (400g)

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm).

Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet.

Lado basilikasilppu, Fetajuustokuutiot ja tomaatti piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle.

Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Emmiina83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.7kcal0.3g1.8g0g0.1g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen1.6g12kcal0g0g1.3g0g
Feta, Arla Apetina 3%2.6g2.9kcal0.5g0.1g0.1g0g
Kirsikkatomaatti, 50g3.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Basilika, tuore 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1.8g2.2kcal0.2g0g0.2g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)2.6g4.3kcal0.1g0.1g0.4g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)0.7g1.7kcal0.2g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana32g65kcal2.6g4.2g4.2g0.2g
Valittu annoskoko16g32kcal1.3g2.1g2.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna8g16kcal0.7g1.1g1.1g0.1g
Arvot/100g100g205kcal8.2g13.3g13.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173572