Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.6g12kcal0.4g2.5g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 0.7g0.4kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 7g2.7kcal0g0.6g0g0.1g
Voi 0.3g2.5kcal0g0g0.3g0g
Manteli 0.7g4.3kcal0.2g0g0.4g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana32g80kcal1.2g7.4g4.8g0.6g
Valittu annoskoko16g40kcal0.6g3.7g2.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna8g20kcal0.3g1.9g1.2g0.2g
Arvot/100g100g253kcal3.8g23.4g15.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935