Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi7.3g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.4g0.3kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.5g1.5kcal0.1g0g0.1g0.1g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl2.6g9kcal0.4g1.7g0.1g0.1g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g4.8g17kcal0.6g3.3g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana31g56kcal2.4g10g0.6g0.8g
Valittu annoskoko16g28kcal1.2g5g0.3g0.4g
Annoskoko puolitettuna8g14kcal0.6g2.5g0.2g0.2g
Arvot/100g100g178kcal7.6g31.8g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116