Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer3.1g16kcal0.1g1.8g0.9g0.2g
Voi 3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Sokeri 2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu3.4g4.3kcal0.4g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.6g12kcal0.4g2.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana32g132kcal1.8g14g7.4g0.6g
Valittu annoskoko16g66kcal0.9g7g3.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna8g33kcal0.5g3.5g1.9g0.2g
Arvot/100g100g416kcal5.7g44g23.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834