Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 5.2g1.3kcal0.1g0.1g0g0.1g
Purjosipuli 1.1g0.3kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 8.1g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g1.3g2.2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana32g9kcal0.4g0.4g0.6g0.2g
Valittu annoskoko16g5kcal0.2g0.2g0.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna8g2kcal0.1g0.1g0.2g0.1g
Arvot/100g100g30kcal1.3g1.3g1.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939