Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis54g227kcal3.9g34g8.6g2.2g
Margariini 40%, keskiarvo 5g18kcal0g0.1g2g0g
Sitruuna kuorittu 16g6.6kcal0.1g0.4g0.2g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 40g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 17g69kcal0g17g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 4g13kcal0g3.3g0g0.1g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g14g5.2kcal1.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana300g679kcal10.6g109.6g21.6g5.4g
Valittu annoskoko150g339kcal5.3g54.8g10.8g2.7g
Annoskoko puolitettuna75g170kcal2.7g27.4g5.4g1.4g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.5g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100240