Peruna-kikihernecurry

Kuori ja lohko perunat ja hienonna kuoritut sipulit.

Höyrytä tai keitä perunat kovan kypsiksi.

Hauduta sipulia, inkivääriä ja valkosipulia (sekä chiliä) muutaman minuutin ajan öljyssä paksupohjaisessa kattilassa.

Lisää juustokumina, korianteri, paprika, kurkuma ja kikherneet.

Hauduta muutama minuutti.

Lisää ananasmehu, keitetyt perunat, garam masala ja herneet.

Hauduta viitisen minuuttia.

Mausta suolalla, sitruunamehulla ja tuoreella korianterilla.

Vinkki:
Voit lisätä curryyn halutessasi turkkilaista jogurttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 300 grammaa

Project2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g56g34kcal0.8g7.3g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Valkosipuli 1.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g8.4kcal0g0g0.9g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 23g30kcal1.9g4g0.4g1.1g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g25g13kcal1.4g1.3g0.2g0g
Inkivääri, tuore, silputtu2.5g2kcal0g0.4g0g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaa 2,5 %, vähälaktoosinen, ei lisätty d-vitamiinia 19g11kcal0.6g0.9g0.5g0g
Chili paprika punainen0.6g0.2kcal0g0.1g0g0g
Kurkuma, annos 2g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Ananasmehu (2dl)13g6.2kcal0.1g1.5g0.1g0g
Garam Masala Spice Mix, Santa Maria, 44g0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana300g220kcal10g32.6g4.4g3.6g
Valittu annoskoko150g110kcal5g16.3g2.2g1.8g
Annoskoko puolitettuna75g55kcal2.5g8.2g1.1g0.9g
Arvot/100g100g73kcal3.3g10.9g1.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156337