Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)38g7.1kcal0.5g0.7g0.2g0.9g
Kukkakaali 15g3.6kcal0.3g0.3g0g0.3g
Jauheliha, sika-nauta 50g111kcal8.7g0g8.5g0g
Pekoni rasvainen 11g40kcal1.3g0g3.9g0g
Sinappi 4g5.3kcal0.2g0.6g0.2g0.1g
Oliiviöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 13g41kcal0.3g0.4g4.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g6.2g9kcal1g0.1g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana301g500kcal24.8g5.2g42.4g3g
Valittu annoskoko150g250kcal12.4g2.6g21.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna75g125kcal6.2g1.3g10.6g0.8g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178