Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen45g14kcal0.2g2.8g0.1g0.7g
Luumu kivetön, kuivattu 19g38kcal0.8g7.1g0.2g1.6g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala15g48kcal2.3g8.9g0.4g1.5g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.6g0.1g0.4g
Ruokasooda 1.7g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g6g36kcal1.4g0.4g3.3g0g
Ruokosokeri23g92kcal0g22.6g0g0g
Neilikka, annos 4g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0.4g1.3kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio15g8kcal0.5g0.7g0.4g0g
Rypsiöljy 14g120kcal0g0g13.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana302g806kcal12.8g103.8g36.2g8.4g
Valittu annoskoko151g403kcal6.4g51.9g18.1g4.2g
Annoskoko puolitettuna75g202kcal3.2g26g9.1g2.1g
Arvot/100g100g267kcal4.2g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082