Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)30g5.4kcal0.5g0.5g0.1g0.6g
Keräkaali, 100g7.5g1.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g2.1g2.5kcal0.1g0.1g0.2g0g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)30g12kcal0.3g2.2g0.2g0.4g
Vesi53g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g12g3.4kcal0.1g0.7g0g0.3g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g0.8g5.6kcal0g0g0.6g0g
Sokeri 0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 4.5g10kcal0.7g0g0.8g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g6.8g24kcal1.4g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana302g137kcal6.4g9.4g7.8g3.2g
Valittu annoskoko151g69kcal3.2g4.7g3.9g1.6g
Annoskoko puolitettuna76g34kcal1.6g2.4g2g0.8g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430345